HTML

Pénzügyi intézmények jogsértéseivel szemben

A pénzügyi intézmények által elkövetett jog- és törvénysértések, precedens határozatokkal, állásfoglalásokkal. Jogosulti kötelezettségszegések, jogalap nélküli szerződés felmondások. Peres ügyek, nyílt levelek, média megjelenések, beadványok. Lobbi a pénzintézekre vonatkozó törvények szigorításáért.

Friss topikok

Linkblog

2011.06.02. 16:01 megmondja

Felhívás Füzesabony lakosságához

FELHÍVÁS FÜZESABONY LAKOSSÁGÁHOZ

 

Az Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés (ÖKETSZ) felhívást tesz közzé Füzesabony város lakosságához.

Az ÖKETSZ felmérést készít a városban, valamint statisztikai adatgyűjtést végez annak érdekében, hogy meg tudjuk becsülni a várhatóan árverezésre kerülő ingatlanok számát, ezzel kapcsolatban fel tudjuk mérni azt, hány család van jelenleg veszélyben akár nem fizetett hitel, akár közüzemi díjtartozás, akár közös költség hátralék okán. Fel szeretnénk mérni továbbá azt is, ha erre az eseményre sor kerül, abban az esetben a családok tudnak-e hová költözni, van-e lehetőségük elhelyezni az ingóságaikat, illetve állataikat a költözés után. Napjainkban kiemelt jelentőséget kapott a szociális biztonság és a szociális védelem feladata. Az állam és az önkormányzatok ezt a feladatot teljes egészében, megfelelő anyagi források hiányában ellátni, és így maradéktalanul teljesíteni, sajnos, egyedül nem képesek. Mi megpróbálunk más forrásokból is segítséget közvetíteni az arra rászoruló családok felé.

Az Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés (ÖKETSZ) és annak Mentor Irodája a hiteleiket, rezsijüket fizetni már nem tudó, árverezés, illetve kilakoltatás előtt, alatt, és után mentorálja az elszegényedett családokat. Az állam a családok létfenntartásához különböző juttatásokkal hozzájárul, az ÖKETSZ viszont felkészülni igyekszik arra a helyzetre is, amikor a kilakoltatás után, állandó lakcím hiányában ezek az alanyi jogon járó ellátások nem kerülhetnek kiutalásra a rászoruló családok számára. Munkánkat a város polgármestere támogatja.

A felméréssel egyidejűleg tanulmányt készítünk a gyermekszegénység és gyermeknélkülözés jelenségének kialakulásához vezető okokról.

Ezidáig a személyes kikérdezés módszerével próbáltuk megvalósítani a felmérést, miközben az a sajnálatos tény derült ki: a megkérdezettek 90%-a tagadja, hogy bármi problémája volna, illetve bizalmatlan velünk szemben. Így viszont nem tudunk segíteni. Anyagi-, jogi-, vagy bárminemű segítséget csak és kizáróan akkor tudunk közvetíteni, ha kérik azt.

Kérjük ezért a tisztelt lakosságot, hogy aki úgy érzi, segítségre van szüksége, mert egyre nehezebben tudja családját fenntartani, forduljon hozzánk bizalommal, a következő elérhetőségek valamelyikén: Füzesabony, Rózsa út 7, Tel: 06-21/334-40-43, 06-70/655-22-65, 06-70/941-93-11.

A hozzánk fordulókat, amennyiben azt elérhetőségeinken jelzik felénk, mi felkeressük.  

Köszönettel:

                                               Tóth Anna          és          Szeredi Mónika

Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés

 

Szólj hozzá!

Címkék: hitel adósság fogyasztóvédelem jogsegély követelés jelzálog tartozás kilakoltatás törlesztés fizetési késedelem végrehajtás jogsértés jogérvényesítés jogmegóvás gyermekjog


A bejegyzés trackback címe:

https://jogsertesek.blog.hu/api/trackback/id/tr512951785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása