HTML

Pénzügyi intézmények jogsértéseivel szemben

A pénzügyi intézmények által elkövetett jog- és törvénysértések, precedens határozatokkal, állásfoglalásokkal. Jogosulti kötelezettségszegések, jogalap nélküli szerződés felmondások. Peres ügyek, nyílt levelek, média megjelenések, beadványok. Lobbi a pénzintézekre vonatkozó törvények szigorításáért.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.12. 08:15 megmondja

Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés (ÖKETSZ) Mentor Iroda

Az ÖKETSZ megalakulásának előzményei:

Már két éve állunk az adósságspirálba keveredett családok rendelkezésére az interneten indított, több honlapjainkon és e-mail elérhetőségeken. A honlapokon felvilágosító kampányt végzünk a szerződések törvény által előírt pontjairól, a bírósági- és végrehajtási eljárások folyamatairól, a pénzintézetek egyoldalú szerződéskötési és –felmondási gyakorlatáról, valamint az ügyfelek jogairól. A támogatási lehetőségeket folyamatosan közzétesszük, mint ahogyan az időközben megváltoztatott törvényi rendelkezésekről is tájékoztatunk. A tőlünk segítséget kérőket az eljárásban tanácsainkkal végig segítjük, mentoráljuk. Teljes mértékben díjazás nélkül, saját anyagi forrással dolgozunk.

Nevezett honlapok elérhetőségei és nyitásának időpontjai:

-          2009. október: www.nincsigazsag.freeblog.hu

-          2009. november: www.oknyomozo.freeblog.hu

-          2011. január: www.fogyatekkalelek.freeblog.hu

-          2011. március: www.jogsertesek.blog.hu

2011. március közepén indítottuk útjára a Facebook közösségi oldalán az Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződést.

Működési célunk:

Fő célunk a bejelentett panaszok okainak feltárása, és mindkét fél számára a kialakult helyzet megnyugtató rendezése. A későbbi viták megelőzésére tájékoztatjuk az ügyfeleket a kötelezettségeikről és a jogaikról, és az utóbb esetleg felmerülő hátrányokról és lehetőségekről is. Célunk, hogy a hozzánk fordulók előre ismert, és tudomásul vett feltételekkel, a legkedvezőbb megoldást megtalálva kössenek szerződést a bankokkal. Banki hitelszerződés, illetve közüzemi szolgáltatói szerzödés felmondása esetén az árverezést megelőzően bonyolított banki értékbecslés ítéletének ellenőrzéséhez piackutatást végzünk, hogy az ingatlan ne kerülhessen áron aluli értékesítésre.

Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy feldolgozzuk a hozzánk forduló panaszosoktól kapott adatokon, információkon keresztül a magyarországi hitelezéssel, közüzemi szolgáltatásokkal, eladósodottsággal kapcsolatos helyzetképet, és naprakész információval, probléma-feltárással segítsük a felügyeleti szervek és a jogalkotók ezirányú munkáját. Kutatásokat végzünk az elhelyezési lehetőségek érdekében,  megelőző céllal, hogy a kilakoltatás után egyetlen család sem kerüljön utcára. A kutatási adatok, statisztikák hozzájárulnak a törvényalkotók, az önkormányzatok, és a felügyeleti szervek munkájához.

Az Iroda által mentorált személyek minimálbér alatt élő családok, munkavállalók, munkanélküliek, illetve álláskeresők, akiknek egy közös vonásuk van: devizahitelesek, vagy közüzemi díjhátralékosok. A fizetési nehézségekkel küzdők, közüzemi díjhátralékosok, illetve már felmondott hitellel rendelkező emberekkel vagyunk jelenleg is kapcsolatban, végrehajtási eljárás megindulása előtt, alatt és után. Tanácsokkal segítjük, megfelelő pénzügyi-, törvény- és jogszabályismerettel a banki- és végrehajtási eljárásokban való aktív részvételüket, a bankkal, közüzemi szolgáltatókkal való megegyezésre késztetjük őket. A fizetési késedelem, illetve mulasztás okán felmondott szerződések esetében bírósági eljárás kezdeményezését javasoljuk, kérve a bíróság általi tartozásrendezés módjának megállapítását.

A kilakoltatások után közvetítünk a gyámügyi hivatalok, a családsegítő központok, valamint az önkormányzatok és a kilakoltatott személyek között, támogatási lehetőségek után kutatva, hogy a kilakoltatott gyermekek lakhatása és ellátása megoldódhasson a kilakoltatás után is. Célunk ezzel az: ne emeljék őket hatósági gondozásba a kilakoltatás után. Ehhez is statisztikai adatgyűjtést végzünk, felkutatjuk az elhelyezési lehetőségeket. Kampányokat szervezünk annak érdekében, hogy azok a személyek, akik több ingatlannal is rendelkeznek a füzesabonyi régióban, legalább egy ingatlant ajánljanak föl ún. „Menekülés - Házként”, hogy amíg a kilakoltatott szülő a gyermekével nem talál megfelelő albérletet, melyet meg is tud fizetni, legyen hol lakniuk. Ez szükséges, és kellő, tekintetbe véve azt: ha a szülő elveszíti állandó lakcímét, egyben elveszíti a szociális ellátásokhoz való jogát is. Távolabbi céljaink között szerepel az ország területén található, elhagyott laktanyák újrahasznosításának kivitelezése is. A kampányban való részvételi kérelmünkkel megkeressük a Heves megyében található önkormányzatokat, hogy a felajánlásban való részvétel lehetőségét népszerűsítsék.

Összefogással a Kilakoltatások Ellen társadalmi Szervezödés (ÖKETSZ)

kilakoltatasokellen@gmail.com

 

Szólj hozzá!

Címkék: hitel fogyasztóvédelem jogsegély jelzálog tartozás kilakoltatás törlesztés végrehajtás szerződésszegés moratórium jogérvényesítés jogmegóvás gyermekjog


A bejegyzés trackback címe:

https://jogsertesek.blog.hu/api/trackback/id/tr802819385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása