HTML

Pénzügyi intézmények jogsértéseivel szemben

A pénzügyi intézmények által elkövetett jog- és törvénysértések, precedens határozatokkal, állásfoglalásokkal. Jogosulti kötelezettségszegések, jogalap nélküli szerződés felmondások. Peres ügyek, nyílt levelek, média megjelenések, beadványok. Lobbi a pénzintézekre vonatkozó törvények szigorításáért.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.26. 13:19 megmondja

Felhívás

Felhívás a BHKE károsultjai részére!

 

Az Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés felhívást tesz közzé magánszemélyek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek, egyesületek, alapítványok és vállalkozások részére.

Várjuk azok jelentkezését, akik a Banki Hitelkárosultak Egyesületéhez (BHKE 1.), illetve a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesületéhez (BHKE 2.) fordultak segítségért, fizettek is a szolgáltatásért, de nem, vagy nem teljes mértékben kapták meg az ígért segítséget.

Azok jelentkezését is várjuk, akik a BHKE 1.-hez fordultak, megfizették a kötelező éves több tízezer forintos tagdíjat, ám erről számlát, illetve átvételi elismervényt nem kaptak.

Várjuk azok jelentkezését, akik a BHKE 1. szíves közreműködése folytán a BHKE 2.-től kaptak újabb hitellehetőséget ahhoz, hogy a hitelcsapdát jelentő spirálba bele tudjanak kerülni.

Jelentkezzenek azok is, akik a BHKE 1.-hez fordultak jogi segítségnyújtást kérve, ám a szervezet egy teljesen különálló, más szervezet jogi szakértőjéhez irányította őt. Azok is jelentkezhetnek bátran, akik a BHKE 1. által megígért jogi képviselet reményében az éves tagdíjon túlmenően a jogi tanácsadás óránkénti díját IS megfizették a BHKE 1. számára. Ebben az esetben az nem kizáró ok, ha erről rendelkeznek átvételi elismervénnyel.

Várjuk azokat a gazdasági társaságokat is, akik a BHKE 1.-hez fordulva csupán azt a lehetőséget kapták, hogy ha a vállalkozói/üzleti hitelüket már képtelenek megfizetni, akkor azt, cégük képviseletében, magánszemélyként a BHKE 2. segítségével kiválthatják egy újabb, jóval magasabb költség- és kamatterhű hitel igénylésével.

Jelentkezzenek bátran azok is, akik nemcsak számviteli, hanem fogyasztóvédelmi panasszal is keresték a BHKE 1., 2.-t, és a panaszának bejelentésétől, valamint a kötelező éves tagdíj megfizetésének napjától számított több hónapon, esetleg egy éven túl panaszának kivizsgálása és érdemi rendezése ügyében a BHKE 1., 2. érdemi lépést nem tett.

Várjuk azok jelentkezését, akik a BHKE 2.-nél újabb hitelt vettek igénybe, és a hitelük elbírálásában az értékbecslést a Belvárosi Bt, a Risk Kft, Belvárosi Közvetítő Iroda Bt végezte.

Kérjük, jelentkezzenek azok is, akik a BHKE. 2. által folyósított „mentőhitel” bedőlése után a Garantiqua Hitelgarancia Zrt.-hez lettek irányítva a hitelspirál további csavarodása céljából.

Várjuk azok jelentkezését, akik a BHKE 2. által közvetített hitellehetőség után újabb hitellehetőséget kaptak a Magyar Ingatlan Minősítési Rendszer (MIMIR) hitelközvetítői részlegétől.

Végül, de nem utolsósorban várjuk azok jelentkezését, akiknek ingatlana, vállalkozásának vagyona a hitelképességük elvesztésének okán végrehajtásra, árverezésre került, és akiknek ezen értékesítésben a Magyar Ingatlan Tanács, Magyar Ingatlanklub, Magyar Építőipari Technológiai Platform közreműködött.

..és szeretnénk, ha azok is jelentkeznének, akiket a BHKE 1.-hez, vagy a BHKE 2.-höz az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE), az INDRA, a Fogyasztók Országos Egyesülete (FOE), illetve a Kontroll lapcsoport irányított.

Az Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés nem titkolt célja az, hogy a felhívására jelentkezők által igazolt tényekkel megtámogatva az adósságcsapda és hitelspirál egyik lehetséges ok-okozati összefüggését, annak mélységeiben elkezdje felgöngyölíteni, a vonatkozó igazoló iratokat összefogja, majd az ügyészségen a megfelelő jogcímeken átfogó, országos vizsgálatot kezdeményezzen.

Fogjunk össze, hiszen az összefonódás (kartell) feltételezhető, ezt viszont bizonyítanunk is kell. Mivel több tízezer család otthonának sorsáról van szó, jelentkezzenek azok is, akik hallomásból szereztek tudomást arról, kivel, mi, hogyan történhetett, illetve családtagként/munkavállalóként szenvedték meg a család/vállalkozás fizetésképtelenségét, a fenti szereplőkkel folytatott üzleti kapcsolat alatt és után. Azaz, bár nem közvetlenül, de közvetve a fenti szereplők közreműködésének köszönhetően lehetetlenültek el. Hiszen a munkavállaló is rendelkezhet hitellel, melyet megfizetni a munkáltatója fizetésképtelenségének, illetve ezen okból kifolyóan felszámolt munkahelyének következtében nem tudott.

 

Budapest, 2011. március 26.

 

 

                        Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés

                                         E-mail: kilakoltatasokellen@gmail.com

 

 

Web: www.oknyomozo.freeblog.hu           www.jogsertesek.blog.hu

Lehetőség van csatlakozni csoportunkhoz a Facebook-on is!

 

Szólj hozzá!

Címkék: hitel kölcsön behajtás adósság fogyasztóvédelem jogsegély követelés jelzálog tartozás kilakoltatás megtévesztés végrehajtás jogsértés jogérvényesítés jogmegóvás


A bejegyzés trackback címe:

https://jogsertesek.blog.hu/api/trackback/id/tr832773037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása