HTML

Pénzügyi intézmények jogsértéseivel szemben

A pénzügyi intézmények által elkövetett jog- és törvénysértések, precedens határozatokkal, állásfoglalásokkal. Jogosulti kötelezettségszegések, jogalap nélküli szerződés felmondások. Peres ügyek, nyílt levelek, média megjelenések, beadványok. Lobbi a pénzintézekre vonatkozó törvények szigorításáért.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.12. 08:17 megmondja

Felhívás - statisztikai adatgyűjtés

FELHÍVÁS!

 

Az Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés (ÖKETSZ) Mentor Irodája felhívást tesz közzé, statisztikai adatgyűjtés céljából. Az adatgyűjtés célja, hogy a kilakoltatási moratórium lejártának vége előtt megközelítően pontosan meg tudjuk becsülni azon családok és gyermekek számát, akikre biztos kilakoltatás vár. 

Ezek a személyes és üzleti/banki adatok szükségesek ahhoz is, hogy a megfelelő szervezeteket, gyermekvédelmi intézményeket, szaktárcákat és politikusokat meg tudjuk keresni, és egyeztetni velük a kilakoltatott családok további védelmét megszervezve.

Az adatok szükségesek ahhoz is, hogy felméréseket tudjunk kezdeményezni azokban a gyermekvédelmi intézményekben, amelyeknek kötelező jelleggel be kell fogadniuk az utcára kerülő kiskorú gyermekeket. Fel szeretnénk mérni ugyanis azt: van-e megfelelő számú, és megfelelő minőségű férőhely biztosítva annyi gyermek számára, amennyi gyermeket közvetlenül érinteni fog a kilakoltatás. Erről pedig értesíteni fogjuk az illetékes szaktárcát.

Továbbá az üzleti/banki adatok nyilvántartását kialakítva, pontosan ki tudjuk mutatni azt is: melyik bank, milyen módszerrel érte el azt, hogy családok kerüljenek az utcára, így össze tudjuk állítani, hivatalosan is az ún. Banki/Pénzintézményi Feketelistát, melyet természetesen közzéteszünk, és a Bankszövetség és az MNB figyelmét is felhívjuk a vonatkozó tényekre, adatokra.

Az adatok összesítése után föl szeretnénk keresni a hajléktalan embereket védelmező szervezeteket, valamint alapítványokat, hogy a hajléktalanná vált családok kilakoltatás utáni ellátását megoldhatóvá tegyük. Nemzetközi segélyszervezetek, és a magyarországi önkormányzatok segítségét szeretnénk megszervezni és összekoordinálni az árverezés után utcán élni kényszerülő emberek további megélhetésének biztosításához.

Az adatok és kérdések, melyek megválaszolására ezen célok eléréshez szükségünk van:

-          Személyes adatok: név, jelenlegi, még hivatalos lakcím

-          Gyermekek száma, életkora

-          A kilakoltatás utáni további lakhatás biztosításának esélye (van/nincs, befogadó család/albérlet/utca)

-          Az árverezés időpontja

-          A kilakoltatás időpontja

-          A kilakoltatást követően az ingóságok elhelyezése (van/nincs, rokonoknál-ismerősöknél/ingatlanban marad - az is árverezésre kerül)

-          A pénzügyi intézmény megnevezése, mely a végrehajtási eljárást megindította

-          A hitelszerződés megkötésének időpontja, a hitel összege, pénzneme, a szerződésbeli fizetési kötelezettség rendezésének módjai, a banki panaszkezelés folyamata, együttműködési hajlandósága.

-          A tartozás rendezéséhez igénybe vett esetleges polgári peres eljárás jogcímei, időpontja, eredménye.

-          A szerződés felmondásához vezető tények, körülmények. A szerződés felmondásának időpontja.

-          Érdekvédő-, érdekérvényesítő szervezetek megkeresése, azok közreműködése a végrehajtási eljárás elkerülésében.

-          Az árverezés időpontjában a követelés összege.

-          A végrehajtási eljárás alatt esetleges jelleggel előforduló jogsérelmek.

-          A végrehajtási eljárásban érintett ingatlanok száma

-          A végrehajtási eljárásban érintett, szintén kilakoltatásra váró kezesek és gyermekeik száma, az árverezés utáni elhelyezésük, lakhatásuk megoldása (van/nincs, barátoknál –ismerősnél/albérletben/utcán)

-          A lakás elhagyásának időpontja.

-          A kitűzött árverezés időpontja.

Csak olyan adatokat várunk, melyet a károsult önként megad, iratokkal, ha szükséges bizonyítani tud, és a Mentor Irodát a vonatkozó adatai kezelésére felhatalmazza. A Mentor Iroda a hozzá beérkező adatokat statisztikai adatgyűjtés céljára használja föl, azokat, összesítés után, harmadik fél számára személyazonosításra nem alkalmas módon továbbítja. A Mentor Iroda harmadik fél számára személyes adatokat kizárólag az adatot közlő írásbeli engedélyével továbbít, miután az adattovábbítás célját az adatközlő felé megfelelő módon igazolta. (Erre az adattovábbítási formára a gyermekek elhelyezésének biztosításához lesz szükség. Ám az adatközlő vonatkozó engedélyének megszerzése nélkül semmilyen azonosítható adatot, még ebben az esetben sem továbbít a Mentor Iroda harmadik fél részére.)

Az elérhetőségeink. Postai úton: Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés (ÖKETSZ) Mentor Iroda, 3390. Füzesabony, Rózsa út 7. E-mail: kilakoltatasokellen@gmail.com Telefonos megkeresést a 06-21/334-40-43-as számon fogadjuk.

 

ÖKETSZ Mentor Iroda, válságkezelő részleg

 

Szólj hozzá!

Címkék: adatvédelem hitel behajtás adósság fogyasztóvédelem jogsegély jogosult jelzálog tartozás kilakoltatás fizetési késedelem végrehajtás jogsértés szerződésszegés moratórium jogérvényesítés jogmegóvás


A bejegyzés trackback címe:

https://jogsertesek.blog.hu/api/trackback/id/tr312819386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása