HTML

Pénzügyi intézmények jogsértéseivel szemben

A pénzügyi intézmények által elkövetett jog- és törvénysértések, precedens határozatokkal, állásfoglalásokkal. Jogosulti kötelezettségszegések, jogalap nélküli szerződés felmondások. Peres ügyek, nyílt levelek, média megjelenések, beadványok. Lobbi a pénzintézekre vonatkozó törvények szigorításáért.

Friss topikok

Linkblog

2011.06.06. 04:31 megmondja

Közlemény

Kedves olvasóim!

Tegnap este jelentkeztem a Vodafone által kiírt Főállású Angyal elnevezésű pályázatra. Nyerni úgy lehet, ha az első három, legtöbb szavazatot kapott projektté válhat a jelentkezésem.

Kérek mindenkit, aki egyetért a tevékenységemmel (tevékenységünkkel, hiszen többen is tesszük a  dolgunkat), hogy szavazzon ránk, és kampányoljon értünk.

Már két éve állunk a  rászorulók rendelkezésére, és segítségére. Az idei évben megnyitottuk mentor irodánkat, és jelenleg is azon dologzunk, hogy a moratórium lejárta után ne kerülhessenek a családok az utcára. Ennek érdekében megalkottuk és bevezettük az ún. Menekülő-Házak projektünket, mely a családok átmeneti otthonát jelenti. Otthont gyermekes családoknak, akik nem tudnak hová költözni az árverezés és kilakoltatás után. Hiszen, ha valakinek nem marad pénze albérletre, vagy nincs befogadó családja, azzal a problémával szembesül, hogy az utcát kell szállásként, és otthonként elfogadnia. Ez ellen teszünk.

Az ellen is küzdünk, hogy fel tudjuk számolni a gyermekszegénység és a gyermeknélkülözés jelenségét, és ne hagyjuk kialakulni az ún. Bújtatott-gyermek szindrómát. Hiszen a gyámügy nem hagyhatja, hogy a gyermek az utcán éljen, az anya pedig bújtatni fogja gyermekét, hogy ne vigyék el tőle, hatósági gondozásba.

Lobbizunk egy kormányrendelet kialakításáért, mely hiányzik, és nem oldja meg azon szülők helyzetét, akit kilakoltatnak, és elveszítik az állandó lakcímüket. Hiszen állandó lakcím hiányában nem folyósítják részükre tovább az alanyi jogon járó szociális juttatásokat (pl. GYES, Családi pótlék, özvegyi nyugdíj, árveallátás, stb.) sem. Mivel egyetlen kormányrendelet sem rendelkezik arról, hogy állandó lakcím hiányában területileg melyik lesz az a szerv kijelölve, amelyik ezeket az ellátásokat a továbbiakban folyósíthatná.

Kérek ezért mindenkit, aki célunkkal és törekvéseinkkel egyetért, szavazzon rám/ránk! És ha ideje és módja van arra, hogy kampányoljon értünk, egy életre lekötelez bennünket.

Ahol szavazni lehet: http://apps.facebook.com/foallasuangyal/?ref=bookmarks&count=6 

 

Köszönettel:

Tóth Anna

Összefogással a Kilakoltatások Ellen Társadalmi Szerveződés

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://jogsertesek.blog.hu/api/trackback/id/tr652960716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása