HTML

Pénzügyi intézmények jogsértéseivel szemben

A pénzügyi intézmények által elkövetett jog- és törvénysértések, precedens határozatokkal, állásfoglalásokkal. Jogosulti kötelezettségszegések, jogalap nélküli szerződés felmondások. Peres ügyek, nyílt levelek, média megjelenések, beadványok. Lobbi a pénzintézekre vonatkozó törvények szigorításáért.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.21. 14:43 megmondja

Akiket nem érdekel a kilakoltatandó magyar állampolgárok sorsa....

Szerdán megszavazták a kilakoltatásokra váró állampolgárok védelméről szóló moratórium meghosszabbítását az Országgyűlésben, mely szavazáson igen sok képviselő kívül maradt. Nagyon kevesen voltak igazoltan távol, általában érdektelenség folytán nem szavaztak. Olyan is volt, aki jelen volt, és mégsem szavazott, többek között Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Orbán Viktor miniszterelnököt is hidegen hagyta a szavazás. Érdekes…. Pedig a fizetésüket ezen tevékenységükért a kilakoltatásra váró állampolgárok fizetéséből kapják meg.  Az igazoltan távol lévőket nem bántom, a többieket viszont név szerint sorolom, hiszen minősíti őket, mint embereket. Hozzáállásból megbuktak.

Jelen volt, de nem szavazott: Gulyás Gergely (Fidesz), Jakab István (Fidesz), Zagyva György Gyula (Jobbik), Dr. Latorcai János (KDNP), Mile Lajos (LMP),

Egyáltalán nem érdekelte a szavazás a következő politikusokat: Balog Zoltán (Fidesz), Dr. Bóka István (Fidesz), Borkai Zsolt (Fidesz), Dr. Czomba Sándor (Fidesz), Halász János (Fidesz), Kövér László (Fidesz), Kucsák László (Fidesz), L. Simon László (Fidesz), Lázár János (Fidesz), Dr. Matolcsy György (Fidesz)!!!!, Nógrádi Zoltán (Fidesz), Dr. Nyitrai Zsolt (Fidesz), Orbán Viktor (Fidesz)!!!, Rácz Róbert (Fidesz), Ughy Attila (Fidesz), Varga Mihály (Fidesz).

Dr. Baja Ferenc (MSZP), Baracskai József (MSZP), Dr. Bárándy Gergely (MSZP), Boldvai László (MSZP), Dr. Botka László (MSZP), Ficsor Ádám (MSZP), Dr. Garai István Levente (MSZP), Gőgös Zoltán (MSZP), Gúr Nándor (MSZP), Gyurcsány Ferenc (MSZP), Dr. Harangozó Tamás (MSZP), Dr. Hiller István (MSZP), Dr. Ipkovich György (MSZP), Juhász Ferenc (MSZP), Káli Sándor (MSZP), Kiss Péter (MSZP), Dr. Kolber István (MSZP), Kovács László (MSZP), Dr. Lamperth Mónika (MSZP), Lukács Zoltán (MSZP), Mandur László (MSZP), Mesterházy Attila (MSZP), Dr. Molnár Csaba (MSZP), Dr. Molnár Zsolt (MSZP), Dr. Oláh Lajos (MSZP), Puch László (MSZP), Dr. Szekeres Imre (MSZP), Tóth Csaba (MSZP), Dr. Tóth József (MSZP), Tukacs István (MSZP), Dr. Ujhelyi István (MSZP), Dr. Vadai Ágnes (MSZP), Varju László (MSZP).

Balla Gergő (Jobbik), Egyed Zsolt (Jobbik), Dr. Gyenes Géza (Jobbik), Murányi Levente (Jobbik).

Bús Balázs (KDNP), Dr. Hoffmann Rózsa (KDNP), Dr. Semjén Zsolt (KDNP), Soltész Miklós (KDNP).

Scheiring Gábor (LMP), Vágó Gábor (LMP). Ivády Gábor (Független), Dr. Szili Katalin (Független).

Összesítve: 66 képviselőt nem érdekelt az emberek sorsa. Ez közel az Országgyűlés 1/3-a.  Fidesz, mint kormányzásért felelős párt képviselői közül 18 képviselője és/vagy minisztere, MSZP: 34 képviselője, Jobbik: 5 képviselője, KDNP: 5 képviselője, LMP: 3 képviselője, Független: 2 képviselője, az az ember, akiben megbíztak az emberek, és csalódást okoztak nekik. Hogy egy szavam sem hazugság, látogassatok el a http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2011.03.16.19%3A49%3A32&p_szavkepv=I&p_szavkpvcsop=I&p_ckl=39 linkre. Ott az is kiderül, ki szavazott nemmel, illetve ki volt az, aki tartózkodott, hiszen nem tudta eldönteni azt, mivel tesz jót az ország elszegényedett állampolgárainak.  

2011. július 01.-ig meghosszabbították a kilakoltatási moratóriumot. Igen ám. Csakhogy nem mindenkinek. Csak azokra a természetes személyekre vonatkozik, akik lakáshitel tartozásból eredő követelés végrehajtás alatt állnak, és nem jogosultak más beköltözhető ingatlan használatára, illetve maradásukkal nem lehetetlenítik el más lakhatását.

A moratórium meghosszabbítása csak a lakáshitelesekre vonatkozik. A törvénymódosítás ugyanis különbséget tesz a lakáscélra felvett és a fogyasztási hitelek között is, a szabad felhasználású hiteleken belül. Ráadásul a bankra van bízva, hogy eldöntse, a szabad felhasználású hitelt az ügyfél lakáscélra (felújítás, korszerűsítés) költötte-e, vagy sem. Viszont, mivel az a törvényben nincs megfogalmazva, leszögezve, konkretizálva, hogy a pénzintézet hogyan minősítheti lakáshitelnek a lakásra fordított egyéb hitelt, így a különbségtétel gyakorlati foganatosítása még nem megoldott.

A módosítás az önkényes lakásfoglalókat, és a hitelezéssel kapcsolatos visszaélések elítélteket továbbra is kizárja a moratóriumra jogosultak köréből.

A moratórium a lakáscélú hitel-, vagy kölcsönszerződésekre, a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre vonatkozik, de kiterjed azokra a szabad felhasználású hitelekre is, amelyeknek adósai lakóingatlanon lapítottak zálogjogot, és a hitelt a kiürítendő lakásra fordították. Érvényes a moratórium akkor is, ha a kötelezettnek a vételi jog érvényesítése, vagy a lízingszerződés felmondása, illetve a zálogjog végrehajtáson kívüli érvényesítése miatt kellett átadni az ingatlant az új tulajdonosnak.

Még egy csavar: Csizi Péter (Fidesz) javaslatára elfogadták a módosításban, hogy a moratórium védelme csak és kizárólag abban az esetben illeti meg az adóst, ha az ellene indult más követelések behajtásában a tőketartozás összege nem haladja meg a 150 ezer forintot.

A bankok nyernek, mégpedig: lehetővé válik számukra a fedezetlen, illetve részben fedezett hitelek érvényesíthetősége a hitelesek ingatlanából.

 

Szólj hozzá!

Címkék: behajtás adósság követelés tulajdonjog tartozás kilakoltatás végrehajtás jogalkotás moratórium jogérvényesítés törvénykezés


A bejegyzés trackback címe:

https://jogsertesek.blog.hu/api/trackback/id/tr922758875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása